Görögország oldala: blog

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2389 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1587 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 821 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2389 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1587 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 821 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2389 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1587 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 821 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2389 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1587 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 821 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Görögország Közösségi Oldala hírei

network.hu

A szervezett utak keretében Görögországba látogat a legtöbb magyar turista, az egyéni utazások fő célpontja Horvátország – írta szerdai számában a Világgazdaság, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentésére hivatkozva.

 

 

A 2017. évi 6,2 százalékos visszaesést követően 2018-ban 629 ezer magyar utazott magyar utazási iroda szervezett programja keretében külföldre, ami 12 ezres, 1,6 százalékos növekedés éves összevetésben – olvasható a lapban.

Tovább 

network.hu

 Átadták a Nyugat-Európát Görögországgal összekötő, a Szerbiát észak-déli irányban átszelő autópályát, így ezentúl gyorsabban lehet eljutni a görög tengerpartra.

 

Az autópálya utolsó, 26,3 kilométeres szakasza a dél-szerbiai, sziklás Grdelica-szoroson keresztül vezet, megépítése hat évet vett igénybe, és mintegy 450 millió euróba (146,3 milliárd forint) került. Az autópálya befejezése előtt ezen az útszakaszon – főleg a nyári szezonban – gyakoriak voltak a balesetek és a dugók, a kanyargós, meredek hegyi úton ugyanis csak nagyon lassan lehetett haladni.

Tovább 

 

network.hu

 Görögország enyhít a víz alatti műkincseit érintő szigorú szabályozáson és lehetővé teszi, hogy búvárok lemerülhessenek egyes ókori hajóroncsokhoz.

 

Eddig csak régészek és különleges engedéllyel rendelkező búvárok csodálhatták meg és tárhatták fel az Égei-tenger mélyén nyugvó ősi hajómaradványokat, mert a hatóságok attól tartottak, hogy kifosztják a páratlan műkincseket.

Az első ókori hajó, amelyet megnyitnak a közönség előtt, az Égei-tenger északi részén elterülő Alonisszosz szigete közelében található Perisztera lesz, a teherhajót az Alonisszoszzal szemben fekvő lakatlan görög szigetről nevezték el, amelynél az 1990-es évek elején megtalálták - adta hírül a Greek Reporter című görög napilap honlapja.

Tovább 

network.hu

A görög konyha egyszerűen egészséges és finom, mivel a legjobb alapanyagokat használják: ízletes olíva bogyók, friss zöldségek és gyümölcsök, frissen fogott halak, jó minőségű húsok a legjobb helyi olívaolajon sütve. Röviden így jellemezhető a görög emberek étrendje, de kicsit részletesebben is nézzünk bele gasztronómiájuk történetébe, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Az ógörögök számára a legfontosabb az ízek harmóniája, a minőség és nem a mennyiség volt, ezért  rengeteg fűszert, zöldséget használtak ételeik elkészítésénél.

Tovább 

network.hu

Sok mozgás és sport, megfelelő táplálkozás, megfelelő mennyiségű víz bevitele a szervezetebe, a mértékletesség és a lekli egyensúly megőrzése, ezt jelenti napjainkban az egészséges életmód. Lássuk csak, miről is szólt ez az ókori görögöknél.

Az egészség, mint érték már a legrégebbi emberi közösségek tagjai körében is megfogalmazódott. A test és lélek, az ember és társai, az ember és környezete közötti harmóniának a jelentőségét is minden bizonnyal már az ősi időkben ismerték.

Tovább 

network.hu

Hó lepi a fákat és a bokrokat Zeusz athéni temploma és az Akropolisz közelében. Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű hó hullott Görögország-szerte, a rendkívüli időjárás miatt az ország több városában zárva maradtak az iskolák.

A havazás teljesen megbénította az ország északnyugati részének közlekedését. Flórina városában a hőmérők éjszaka mínusz 23 Celsius-fokot mutattak. A görög meteorológiai szolgálat közlése szerint ez ott hidegrekordnak számít.

Tovább 

network.hu

A görög konyha
A görög konyha, Európa egyik, vagy talán legösszetettebb gasztronómiája. Kellemesen fűszeres egészséges, teli van zöldséggel, halételekkel, különleges húsokkal. A görögök konyhaművészete sok változáson ment keresztül az évszázadok során, míg eljutott mostani formájába, amely meghódította az egész kontinenst (gondoljunk csak a gyros bárokra és a görögsalátára, ami egyetlen étterem kínálatából sem hiányozhat.) 

A 20. század előtt a görög népek konyháját három jól elkülöníthető „stílus" jellemezte. 

Az első, a szárazföldi, mely az ókori görög konyhakultúrát is magába foglalja.

Tovább 

network.hu

A nemzetközi régészcsoport az ókori olimpiák helyszínén, Olümpiában bukkant rá egy vésett agyagtáblára, amely Homérosz Odüsszeia című eposzának 14. énekéből 13 verssort tartalmaz. A részletben az Ithakába érkező Odüsszeusz hű kondásához, barátjához, Eumaioszhoz szól.

 

Az előzetes becslések szerint a lelet még a 3. század előttről származik, a Római Birodalom korából. A tábla korának pontos meghatározására még várni kell, de a görög kulturális minisztérium így is nagyszerű régészeti, irodalmi és történelmi leletként írt róla.

Tovább 

network.hu

Szantorini szigete például hatalmas nehézségek árán tud csak megbirkózni a látványos naplementékbe beleszerelmesedő tömegekkel, de a többi görög sziget és Athén is kezd túlzsúfolttá válni.

A többi túlzsúfolt turistacélpont, például a hotelépítést és a lakáskiadást egyre szigorúbb feltételekhez kötő Barcelona és Velence után Görögország egyes részei is egyre nehezebben viselik a turisták szűnni nem akaró áradatát – írja a Telegraph.

32 millió turista?

A megtépázott görög gazdaság jelentős mértékben támaszkodik persze a turizmusra: a lakosság negyede él ebből arrafelé.

Tovább 

network.hu

Egészséges görög étrend

Déli ország lévén, Görögországban egész évben megtalálhatóak a tányérokon az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag gyümölcsök, fűszerek és zöldségek.

A görög konyha a görög kultúra egyik leghitelesebb eleme, története több, mint 4000 éves múltra tekint vissza. Egyesítve az egészséges mediterrán étrendet a friss zöldségekkel, sajtokkal, fűszerekkel, olíva bogyóval és olíva olajjal, a görög konyha igazi gasztronómiai különlegességeket tartalmaz: görög saláta, fasolada (görög bableves), muszaka, stifado (görög „pörkölt”), dolmades (görög töltött szőlőlevél), friss tenger gyümölcsei fogások tengeri rákkal, tintahallal, polippal, kagylóval, osztrigával és homárral.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu