Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Péter Emma indította 14 éve
Isteni finom görög receptek.... Saláta, húsok, sütik!!!
Ha tudtok valami olyan sütit, amit mindenkinek ismerni kell és könnyen elkészíthető, írjátok le a receptjét!
Én is sütnék valami finomat!!! :o)
Hozzászólások eddig: 17
lLovász Erika üzente 13 éve
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Lajtai Zsuzsanna üzente 13 éve
Nagy kedvencem a Kourabiedes, mandulás teasütemény, itt a receptje:
60 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
15 dkg mandula (egész, nem sózott)
0,5 dl rum/ aroma
fél kk sütőpor
kis víz
díszítéshez:
25 dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor/ 1 ek fahéj
Megpirítom a mandulát, félreteszek 48 szemet, a többit darabosra töröm, szobahőmérsékletű vajat habosra keverjem a porcukorral, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, rumot és a darabolt mandulát, egy evőkanál vízzel összegyúrom, és a hűtőbe teszem 3 órára.
Azután cipót gyúrok a tésztából, négy egyenlő részre osztom, és hurkákat sodrok belőle. A hurkákat 12 részre vágom, mindegyik közepébe egy szem pirított mandulát nyomok. Sütőpapírom előmelegített tepsiben 15 percet sütöm, fahéjas-vaníliás porcukorral hintem.
Zolnay Veronika üzente 13 éve
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Igen, csak így a homokból felvett kagylót nem biztos, hogy bevállalnám :) Nem kételkedem abban, hogy finom, de azért ilyesmit szívesebben eszem ellenőrzött helyen.
Shultz Emőke üzente 13 éve
Bálint Georgina üzente 13 éve
messze van még ugyan,de finomnak ígérkezik az alábbi görög karácsonyi süti
Görög karácsonyi finomság
2 pohár olíva olaj
1 pohár narancslé
1 cs sütőpor
1 ek szódabikarbóna (fél pohár konyakban feloldva)
1 pohár cukor
2 -3 ek méz
1 ek fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 – 2 citrom reszelt héja
kb 1,5 kg liszt
A hozzávalókból gyúrjunk tésztát annyi liszttel, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk. Ha világosabb színben szeretnénk látni, csak a fele fahéjat adjuk hozzá, bár az íze a sok fahéjtól fantasztikus. Formázzunk kis hurkákat belőle és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Meg szokták mintázni a felületét, hogy majd jobban bevegye a szirupot. Ehhez vegyük elő a hagyományos, négyoldalú reszelőt, annak is azt az oldalát, amin pici piramisok módjára hajtották ki a fogakat. Könnyed mozdulattal gurítsuk végig rajta a sütiket, hogy pöttyös legyen a lenyomattól. 180 fokos sütőben 20 – 30 perc alatt sül meg. A kész süteményt hagyjuk kihűlni, közben készítsük el a szirupot.
1,5 pohár méz
1,5 pohár cukor
2,5 pohár víz
1 – 2 citrom leve
A szirupnak valókat főzzük össze, kb. 5 percig. Dobáljuk bele a süteményeket és 3 perc áztatás után szűrőkanállal szedjük tálra. A végén a maradék szirupot öntsük rá.
3 ek cukor
1 pohár vágott dió
1 tk fahéj
1 kk szegfűszeg
Keverjük össze ezeket a rávalókat és szórjuk meg vele a szirupos süteményeket, amikre szépen ráragad.
Havasi Ibolya üzente 13 éve
demeter tibor üzente 13 éve
A sekélyvizű tengerpartokon találsz a homokban feketekagylót(zárt) ,egy kis késsel nyisd szét, pár csepp citromlét rá: Isteni!!! Bár ez nem süti,ha arra jársz kóstold meg!!
nemesi rita üzente 13 éve
A Moussaka nem annyira gyors és egyszerű, ellenben isteni!
A recept:
0,5 kg padlizsán 1 centis szeletekre vágva,
0,5 kg paradicsom 1 centis szeletekre vágva
2 zöldpaprika vékonyan felszeletelve
25 dkg bárányhús nagyon apróra felkockázva
25 dkg sertéshús nagyon apróra felkockázva
A padlizsánt sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
A paprikacsíkokat olajban szintén rövid ideig sütjük.
A hagymát is megpirítjuk egy kevés olajban, azután a húsokat is 10 perc alatt, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sót, borsot, egy kevés bazsalikomot és kakukkfüvet és további öt percig kis lángon pároljuk.
Egy olajjal megkent tálban rétegenként lerakjuk a padlizsánt, a húst, a paradicsomot, sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel fűszerezzük, és a paprikát is.
Megszórjukreszelt sajttal, meglocsojuk olajjal és 200 fokos sütőben fél óráig sütjük.
Tzatzikit és pita jár mellé!
1 fej hagyma apróra vágva
2 gerezd préselt fokhagyma
5 ek olaj
2 ek reszelt emmentáli
liszt
só, bors, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás