Görögország oldala: Görög finomságok (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2406 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1758 db
  • Blogbejegyzések - 243 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 882 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2406 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1758 db
  • Blogbejegyzések - 243 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 882 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2406 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1758 db
  • Blogbejegyzések - 243 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 882 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2406 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1758 db
  • Blogbejegyzések - 243 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 882 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Görög finomságok

Ezt a témát Péter Emma indította 14 éve

Isteni finom görög receptek.... Saláta, húsok, sütik!!!
Ha tudtok valami olyan sütit, amit mindenkinek ismerni kell és könnyen elkészíthető, írjátok le a receptjét!
Én is sütnék valami finomat!!! :o)

Hozzászólások eddig: 17

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

lLovász Erika üzente 13 éve

A görög kaják, majdnem mindig finoma!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez nagyon fincsi lehet és nem is nehéz. A fahéjas sütik a kedvenceim.

Válasz

Lajtai Zsuzsanna üzente 13 éve

Nagy kedvencem a Kourabiedes, mandulás teasütemény, itt a receptje:
60 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
15 dkg mandula (egész, nem sózott)
0,5 dl rum/ aroma
fél kk sütőpor
kis víz
díszítéshez:
25 dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor/ 1 ek fahéj

Megpirítom a mandulát, félreteszek 48 szemet, a többit darabosra töröm, szobahőmérsékletű vajat habosra keverjem a porcukorral, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, rumot és a darabolt mandulát, egy evőkanál vízzel összegyúrom, és a hűtőbe teszem 3 órára.
Azután cipót gyúrok a tésztából, négy egyenlő részre osztom, és hurkákat sodrok belőle. A hurkákat 12 részre vágom, mindegyik közepébe egy szem pirított mandulát nyomok. Sütőpapírom előmelegített tepsiben 15 percet sütöm, fahéjas-vaníliás porcukorral hintem.

Válasz

Zolnay Veronika üzente 13 éve

Ezt mi is megkóstoltuk, amikor ott jártunk, de előtte azért megfőztük:) Nyersen tényleg nem a legjobb, bár a só mindent fertőtlenít!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen, csak így a homokból felvett kagylót nem biztos, hogy bevállalnám :) Nem kételkedem abban, hogy finom, de azért ilyesmit szívesebben eszem ellenőrzött helyen.

Válasz

Shultz Emőke üzente 13 éve

Azért nem árt előtte megfőzni, vagy megsütni, nem igaz? :)

Válasz

Bálint Georgina üzente 13 éve

messze van még ugyan,de finomnak ígérkezik az alábbi görög karácsonyi süti

Görög karácsonyi finomság

2 pohár olíva olaj
1 pohár narancslé
1 cs sütőpor
1 ek szódabikarbóna (fél pohár konyakban feloldva)
1 pohár cukor
2 -3 ek méz
1 ek fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 – 2 citrom reszelt héja
kb 1,5 kg liszt

A hozzávalókból gyúrjunk tésztát annyi liszttel, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk. Ha világosabb színben szeretnénk látni, csak a fele fahéjat adjuk hozzá, bár az íze a sok fahéjtól fantasztikus. Formázzunk kis hurkákat belőle és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Meg szokták mintázni a felületét, hogy majd jobban bevegye a szirupot. Ehhez vegyük elő a hagyományos, négyoldalú reszelőt, annak is azt az oldalát, amin pici piramisok módjára hajtották ki a fogakat. Könnyed mozdulattal gurítsuk végig rajta a sütiket, hogy pöttyös legyen a lenyomattól. 180 fokos sütőben 20 – 30 perc alatt sül meg. A kész süteményt hagyjuk kihűlni, közben készítsük el a szirupot.

1,5 pohár méz
1,5 pohár cukor
2,5 pohár víz
1 – 2 citrom leve

A szirupnak valókat főzzük össze, kb. 5 percig. Dobáljuk bele a süteményeket és 3 perc áztatás után szűrőkanállal szedjük tálra. A végén a maradék szirupot öntsük rá.

3 ek cukor
1 pohár vágott dió
1 tk fahéj
1 kk szegfűszeg

Keverjük össze ezeket a rávalókat és szórjuk meg vele a szirupos süteményeket, amikre szépen ráragad.

41233_3048544ff616_s

melomakarona-1a.jpg

Válasz

Havasi Ibolya üzente 13 éve

Lányok ez minket is érdekelne írjatok róla !!! Zalaegerszeg- ilányok

Válasz

demeter tibor üzente 13 éve

A sekélyvizű tengerpartokon találsz a homokban feketekagylót(zárt) ,egy kis késsel nyisd szét, pár csepp citromlét rá: Isteni!!! Bár ez nem süti,ha arra jársz kóstold meg!!

Válasz

nemesi rita üzente 13 éve

A Moussaka nem annyira gyors és egyszerű, ellenben isteni!
A recept:

0,5 kg padlizsán 1 centis szeletekre vágva,
0,5 kg paradicsom 1 centis szeletekre vágva
2 zöldpaprika vékonyan felszeletelve
25 dkg bárányhús nagyon apróra felkockázva
25 dkg sertéshús nagyon apróra felkockázva

A padlizsánt sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
A paprikacsíkokat olajban szintén rövid ideig sütjük.
A hagymát is megpirítjuk egy kevés olajban, azután a húsokat is 10 perc alatt, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sót, borsot, egy kevés bazsalikomot és kakukkfüvet és további öt percig kis lángon pároljuk.
Egy olajjal megkent tálban rétegenként lerakjuk a padlizsánt, a húst, a paradicsomot, sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel fűszerezzük, és a paprikát is.
Megszórjukreszelt sajttal, meglocsojuk olajjal és 200 fokos sütőben fél óráig sütjük.
Tzatzikit és pita jár mellé!
1 fej hagyma apróra vágva
2 gerezd préselt fokhagyma
5 ek olaj
2 ek reszelt emmentáli
liszt
só, bors, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu