Görögország oldala: A görög konyha jellemzői

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2390 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1605 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 824 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2390 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1605 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 824 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2390 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1605 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 824 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2390 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1605 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 824 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A görög konyha egyszerűen egészséges és finom, mivel a legjobb alapanyagokat használják: ízletes olíva bogyók, friss zöldségek és gyümölcsök, frissen fogott halak, jó minőségű húsok a legjobb helyi olívaolajon sütve. Röviden így jellemezhető a görög emberek étrendje, de kicsit részletesebben is nézzünk bele gasztronómiájuk történetébe, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Az ógörögök számára a legfontosabb az ízek harmóniája, a minőség és nem a mennyiség volt, ezért  rengeteg fűszert, zöldséget használtak ételeik elkészítésénél. A mai tradicionális ételeket az ógörögök nem ismerhették, hiszen abban az időben még nem létezett rizs, paradicsom, cukor, burgonya, paprika, kávé. Főbb alapanyagaik a búza, az olaj, az olajbogyó és a bor voltak. Gyakran ettek húst, főként sertés és marhahúst, ami mára szinte teljesen megváltozott és eltűnt az étrendjükből. 

Napjainkban a görög konyha sok hasonlóságot mutat más mediterrán országokéval. Sertéshúst – az éghajlati viszonyok miatt – csak ritkán fogyasztanak, inkább a marha és a birkahús a jellemző. A húsok számos elkészítési formáját ismerik (sült, pörkölt, grill) Különféle fűszereket használva, pedig ízek százait produkálják. Ételeik főszeplői így tehát a fűszerek, leginkább az oregano és a bazsalikom a meghatározó, de a koriander, a fahéj, a kömény, az olajbogyó és az olívaolaj is közkedvelt. a görögök törekednek arra, hogy mindig a legfrissebb zöldségekkel gazdálkodjanak. Salátáik nemcsak köretként, de önálló fogásként is megállják  helyüket. Kísérőként feta sajtot használnak, melynek enyhén sós íze tökéletes harmóniát alkot a zöldségekkel. Miután a görögök az egészséges táplálkozás hívei (bár helyi adottság is) étrendjükben számos hal és tengergyümölcsei recept is fellelhető, melyek nemcsak ízletesek, de vitaminokban és ásványi sókban is bővelkednek. A nap bármelyi szakában fogyaszthatóak a tojással, spenóttal, hagymával , sajttal  töltött piték, ezek is nagyon népszerűek.  A szőlő mellett kedvenc gyümölcseik még a füge, a dió, a mandula és a mogyoró, melyeket süteményeik töltelékeként is előszeretettel használnak. Süteményeik általában igen édesek, leginkább a török csemegéhez hasonlíthatóak.

Az italok közül igen kedvelt apetitif  az ouzo (ánizsos pálinka) . Boraik többnyire édes, testes, aromás borok. A görög sörök jó minőségű, világos sörök. Étkezés után szinte elmaradhatatlan a kávé, melynek két változata ismert: az egyik a tourkikos (zaccos feketekávé), és a nescafé.

Forrás:https://varazskonyha.net

Címkék: görög konyha

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Káposzta János 49 perce új videót töltött fel:

Káposzta János 35 perce új videót töltött fel:

Káposzta János 3 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 3 napja új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Káposzta János 1 hete új videót töltött fel:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu