Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Táplálkozáskutatók szerint a mediterrán konyha világa olyan sajátságokkal rendelkezik, ami segítségünkre lehet abban, hogy a civilizációs betegségek java részét megelőzzük. A mediterrán gasztronómia közé a görög, az olasz és a spanyol ételeket soroljuk.
A mediterrán koszt főleg teljes kiőrlésű gabonában, halakban,
hüvelyesekben, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag, kevés tejterméket
használnak, ugyanakkor nélkülözhetetlen alapanyaga az olívaolaj. Ebből
adódóan a tradicionális mediterrán étrenden élőket kevésbé érintik a
daganatos betegségek, a szívpanaszok és az érrendszeri problémák.
Mi az, ami extra szűz és rendkívül előnyös élettani hatásokkal rendelkezik?
Természetesen
az extra szűz olívaolaj, ami a mediterrán étrend egyik nélkülözhetetlen
hozzávalója. Már Homérosz is "folyékony aranynak" nevezte. A
Földközi-tenger vidékén élő népek nemcsak az élelmiszerek készítéséhez
használták, hanem számos gyógyszer alapanyagául is felhasználták. Hamar
rájöttek, hogy szervezetünk könnyebben hasznára fordítja az
élelmiszerekben található vitaminokat és egészségünk szolgálatában álló
anyagokat, amennyiben az ételek alapanyagait olívaolajban párolják. Az
olívaolaj szervezetre gyakorolt jótékony hatása elsősorban a telítetlen
zsírsavaknak és a természetes antioxidánsoknak köszönhető. Meggátolja a
gyomorsavtúltengést, védelmet nyújt az érelmeszesedés ellen, ráadásul
koleszterincsökkentő hatása is van. Ezért egészségünk megőrzése
érdekében törekedjünk a hagyományostól eltérő táplálkozási szokások
kialakítására, melybe lehetőleg iktassuk be a mediterrán gasztronómia
ízlelőbimbókat kényeztető különlegességeit.
stop.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Hiányos ismeretek a mediterrán étrenddel kapcsolatban
Serpenyős zöldbab - görögösen
Az igazi görög saláta