Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tészta hozzávalói 12 személyre:
6 csésze liszt
2 csésze olivaolaj
1 csésze cukor
2 narancs leve
2 evõkanál fahéj és õrölt szegfûszeg keveréke
1 evõkanál szódabikarbóna
1 csésze darált dió
A szirup:
2 csésze méz
2 csésze cukor
2 csésze víz
1 fahéjrúd
A díszítéshez tört dió.
Az elkészítésnél az a lényeg, hogy
mindent ugyanazzal a csészével (úgy 2,5 dl-es), bögrével mérjünk ki és
akkor nem lehet elrontani.
Az olajat cukorral úgy 5 percig habosítjuk. Ez után hozzáadjuk a
narancsok levét, a fûszerkeveréket, a lisztet, a darált diót és a
szódabikarbónát és egyenletes tésztává dolgozzuk. Úgy 40 percre hûtõbe
tesszük pihenni.
A tésztából kézzel kerek, úgy fél cm vastag korongokat vagy ovális
formákat alakítunk és egymástól egy kicsit távolabb (sütés alatt
megnõnek), olajozott tepsibe tesszük, a tetejüket megszórjuk egy
kevés tört dióval és 30-35 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Amíg sül elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat egy lábosba tesszük és 10 percig forraljuk.
Amikor a sütik megsültek még melegen a meleg szirupba mártjuk, és
úgy fél percig áztatjuk õket, aztán szûrõkanállal kiszedjük és tálra
tesszük. Végül ismét megszórjuk egy kevés darált dióval.
Egy kicsit kell állni hagyni fogyasztás elõtt, hogy a szirup átjárja a süti belsejét.
Vigyázat eléggé édes, de nagyon finom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KOURABIEDES – görög karácsonyi süti
Baklava - hagyományos görög karácsonyi sütemény
Görög mézes süti
Görög citromos süti