Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gondoltam, keresek vmi karácsonyit finomságot :o) Lehet, hogy már sokan ismeritek, legfőképpen talán Rita! Viszont a sütés-főzés nekem mindig öröm, így ki fogom próbálni ezt is :o)
Kellemes ünnepeket mindenkivel, töltsetek minél több időt a családdal, barátaitokkal, szeretteitekkel és boldog lesz a karácsony!
Hozzávalók 10 személyre (60-65 db labdácska):
2 tojás sárgája
1 kg liszt
16 dkg porcukor
28 dkg vaj vagy margarin
3 evõkanál víz
2 cs. vaníliás cukor
16 dkg õrölt mandula
1 evõkanál szódabikarbóna
4 evõkanál rózsavíz
50 dkg porcukor a hempergetéshez
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját hozzáadjuk
és egybedolgozzuk. A vajas krémhez adjuk a lisztet, az õrölt mandulát,
a vaníliás cukrot és a vizet, majd puha tésztává gyúrjuk. 30 percet
pihentetjük. A tésztából labdácskákat formálunk úgy 3 cm átmérõjûeket
és egymástól kicsit távolabb vajas tepsire tesszük õket. 25-30 percig
sütjük õket 150-160 fokon.
Amikor megsültek, még forrón megspricceljük õket a rózsavízzel és
rögtön porcukorba hempergetjük õket. Ha kihûltek ismét porcukorba
forgatjuk õket.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Görög karácsonyi süti – Melomakarona
Baklava - hagyományos görög karácsonyi sütemény
Görög mézes süti
Kellemes karácsonyi ünnepeket!