Görögország oldala: Baklava - hagyományos görög karácsonyi sütemény

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2406 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1758 db
  • Blogbejegyzések - 243 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 882 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2406 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1758 db
  • Blogbejegyzések - 243 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 882 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2406 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1758 db
  • Blogbejegyzések - 243 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 882 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Görögország Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2406 fő
  • Képek - 3309 db
  • Videók - 1758 db
  • Blogbejegyzések - 243 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 882 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Görögország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

Mindig azt hittem, hogy a Baklava török finomság, de találtam egy receptet, ami alapján úgy néz ki, tévedtem. Viszont így legalább megoszthatom veletek a receptjét :o)

 

S ha valaki esetleg más eredetet tulajdonít a sütinek, az írjon és legalább kiderül az igazság!!

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 1 kg nagyon vékony réteslap
  • 800 gr durvára aprított mandulabél
  • 1 1/2-2 csésze morzsa
  • 1 1/2 csésze olvasztott vaj vagy szezámolaj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 3 kávéskanál fahéjpor
  • 1 kávéskanál szegfűszegpor
  • A sziruphoz:
  • 2 kg cukor
  • 5 csésze víz
  • 1 citrom leve
  • 1/2 csésze konyak
  • Díszítéshez:
  • szegfűszeg vagy egész mandula minden szelet közepébe dísznek

 

Elkészítés


1. Egy mély tálban jól összekavarjuk a mandulabelet, a cukrot, morzsát, fahéjat és szegfűszeget.
2. A vajat láboskában megolvasztjuk majd a tepsi alját kikenjük. Az első lapot rátesszük, megkenjük bőven az olvasztott vajjal, majd rátesszük a következő lapot, így összesen 4 lap kerül a tepsi aljába. Egyenletesen ráterítünk nem vastagagon egy réteg tölteléket. Erre 2 lap kerül egymás között megvajazva, majd erre megint töltelék. Addig folytatjuk amíg elfogy a töltelék. Legfelül 4 lap legyen, megvajazva.
3. Éles késsel bevágjuk a kocka alakú szeleteket, és mindegyik közepébe egy mandulát vagy egy szegfűszeget helyezünk el dísznek. Kicsit meglocsoljuk vízzel, és forró sütőbe toljuk. 15 percig 200 fokon sütjük, majd lehúzzuk 160 fokra és pirosra sütjük.
4. Közben elkészítjük a szirupot, a hozzávalókat 5-7 percig főzve, kivéve a konyakot, amit a végén teszünk bele. Ahogy a pirosra sült baklavát kivesszük a sütőből rögtön le is öntjük a sziruppal.

Címkék: baklava - hagyományos görög karácsonyi kultúra sütemény süti édesség étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu